WK darts: Gurney ontsnapt tegen O'Connor, Foulkes klopt De Decker

Op het wereldkampioenschap darts in het Londense Alexandra Palace is ook de derde dag volop van start gegaan. In de middagsessie was er even een stunt in de maak, maar Daryl Gurney - als elfde geplaatst - hield stand.

Madars Razma (LAT) - Toru Suzuki (JPN) 3-0
De Let Razma had het niet even makkelijk met Suzuki, die net als zijn opponent bepaald niet de sterren van de hemel stond te spelen. Het was genoeg om de meer ervaren Razma tot drie keer toe naar een vijfde leg te brengen, maar daarin hield Razzmatazz het hoofd koel genoeg om de gezapige partij naar zich toe te trekken.

Madars Razma - Toru Suzuki (Bron: PDC)
Madars Razma - Toru Suzuki (Bron: PDC)

Mike De Decker (BEL) - Edward Foulkes (JPN) 0-3
De Belg De Decker kwam nauwelijks opdagen in het begin en de Amerikaans-Japanse muzikant Foulkes speelde hem van het podium af. Het ging vervolgens wel beter voor de vertegenwoordiger van onze zuiderburen, maar echte kans maakte hij zelden en Foulkes wist het uiteindelijk verrassend eenvoudig zonder setverlies af te maken.

Mike De Decker - Edward Foulkes (Bron: PDC)
Mike De Decker - Edward Foulkes (Bron: PDC)

Ryan Murray (SCO) - Lourence Ilagan (PHI) 3-1
Debutant Murray begon redelijk aardig tegen Ilagan, die na zijn debuut in 2009 alweer voor de vijfde keer van de partij was. Het spetterde allemaal niet van het bord af, maar Murray was net een tikkeltje beter en gooide op de beslissende momenten de legs uit. Ilagan won er slechts één minder dan de Schot, maar Murray maakte het af wanneer het moest en won met 3-1.

Ryan Murray - Lourence Ilagan (Bron: PDC)
Ryan Murray - Lourence Ilagan (Bron: PDC)

Daryl Gurney (NIR) - William O'Connor (IRL) 3-2
Gurney, misschien een outsider voor de titel, opende met twee vrij overtuigende sets, maar via sets van vijf en vier legs trok O'Connor - die Niels Zonneveld het nakijken had gegeven - de stand gelijk. In de beslissende set liet Gurney zich niet kennen en nadat zijn opponent in de eerste en derde leg flinke kansen liet liggen maakte hij een eind aan het duel: 3-2.

Daryl Gurney - William O'Connor (Bron: PDC)
Daryl Gurney - William O'Connor (Bron: PDC)