Na Audi, Peugeot en Toyota keert ook Porsche terug naar 24 uur van Le Mans

Porsche keert in 2023 terug in de prototype klasse van de 24 uur van Le Mans. Naast de Franse endurance race zal de Duitse fabrikant vanaf dat jaar ook deelnemen aan het FIA World Endurance Championship en het Amerikaanse IMSA WeatherTech SportsCar Championship.

Porsche in 2023 terug naar 24 uur van Le Mans (Bron: Youtube)

Na 2017 nam Porsche afscheid van de endurance racerij en ging zich richten op de Formule E. Na vijf jaar afwezigheid zal de Duitse fabrikant echter weer terugkeren in de sport waar het de afgelopen vijftig jaar zoveel successen boekte.

Porsche gaat deelnemen met een prototype volgens het nieuwe LMDh-reglement. In deze klasse zijn de wagens gebaseerd op een bestaand LMP2-chassis van de fabrikanten Oreca, Ligier, Dallara of Multimatic. Het hybridesysteem is voor alle deelnemers gelijk. De verbrandingsmotor en aerodynamica moet wel door Porsche zelf ontwikkeld worden.

Recent maakte zustermerk Audi bekend ook terug te keren in de endurance racerij. Net als Porsche zal het deelnemen in de LMDh-klasse. Eerder maakten Peugeot en Toyota hun terugkeer bekend. Beide zullen van start gaan in de LMH-klasse. In deze klasse voor ‘hypercars’ is meer technische vrijheid.