Help mee om een Space Jam: A New Legacy-videogame te bedenken

Voor de release van de film Space Jam: A New Legacy, die in 2021 komt, zullen LeBron James, Bugs Bunny en Xbox samenwerken om een arcade-achtige videogame te creëren, geïnspireerd door de nieuwe film. De spelers mogen bepalen wat voor soort game het gaat worden.

De videogame-wedstrijd vormt de start van een partnership tussen Microsoft en Space Jam: A New Legacy in de aanloop naar de release van de film.
Het is niet nodig om te kunnen coderen voor de wedstrijd, maar voor de geïnteresseerden komen er gratis themaworkshops om mensen te helpen meer te leren over coderen en de ontwikkeling van videogames.

Tot en met 30 december kunnen er game-ideeën ingediend worden via de officiële wedstrijdwebsite. Het enige dat je hoeft te doen, zijn de regels doornemen, het spelgenre van je keuze selecteren en je spelidee beschrijven in minder dan 500 woorden.

Twee winnaars zullen hun ideeën tot leven zien komen in de Space Jam: A New Legacy-game, beschikbaar voor Xbox Game Pass Ultimate-leden in 2021. De winnaars ontvangen ook de volgende prijzen: hun namen in de game credits, een exclusieve bundel met gesigneerde LeBron James-memorabilia, Space Jam: A New Legacy-merchandise en Nike VIP-pakketten, een gepersonaliseerde Xbox Series S-console, een privé-vertoning van de film voor vrienden en familie en een virtuele Microsoft-programmeerworkshop.