COVID-19: 6682* nieuwe besmettingen en 86 doden, totaal 628.577 en 10.168 (*storing GGD)

*Het aantal positieve COVID-19 meldingen van vandaag en gisteren is een onderrapportage doordat het registratiesysteem van de GGD sinds zondag overbelast is. Hierdoor worden positieve meldingen langzamer gemeld aan het RIVM. Het gaat om zo'n 6000 tests die nog moeten worden ingehaald.

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 6682 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 628.577 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 262 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1430 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 46 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 524 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 86 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 10.168 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

RIVM
RIVM