NFL: Steelers verliezen weer, maar pakken playoffticket

In de NFL hebben de Pittsburgh Steelers hun tweede nederlaag op rij geleden, nadat ze het seizoen met elf overwinningen begonnen. Toch staat de ploeg in de playoffs en dat was al duidelijk voor ze begonnen.

In Miami speelden de Dolphins tegen de Kansas City Chiefs en de regerend Super Bowl-kampioenen walsten over de thuisploeg heen. In een dikke tien speelminuten gooide quarterback Patrick Mahomes een touchdown pass richting Travis Kelce (6 yards) en Tyreek Hill (44 yards), terwijl Hill (32 yards) zelf ook al scoorde en Mecole Hardman een 67-yard punt return noteerde.

Dankzij quarterback Tua Tagovailoa kwamen de Dolphins nog wel even terug, maar echt spannend werd het niet meer: 27-33 en daarmee was de vijfde opeenvolgende AFC West-titel binnen voor de Chiefs, terwijl de nederlaag voor de Dolphins de Steelers definitief de playoffs in hielp.

De Steelers gingen op bezoek bij de Buffalo Bills en begonnn nog goed met een 19-yard touchdown pass van Ben Roethlisberger op James Washington. Daarna namen de Bills het over met een interception return van Taron Johnson (51 yards) en touchdown passes van quarterback Josh Allen op Stefon Diggs (19 yards) en Gabriel Davis (13 yards). In de slotfase deden de Steelers iets terug, maar JuJu Smith-Schuster's touchdown en een 2-point conversion waren niet gnoeg: 26-15.

Ook de Green Bay Packers mogen zich opmaken voor de playoffs, nadat ze in Detroit met 24-31 van de Lions wonnen. Quarterback Aaron Rodgers rende in het derde kwart zelf de voorsprong op het bord (14-21), waarna hij Robert Tonyan in staat stelde voor 14-28 te zorgen. Kerryon Johnson deed iets terug, maar de Packers hielden vol en gaan de playoffs in met de NFC North-titel op zak.

Tot slot werd maandagavond een klassieker gespeeld in Cleveland, waar de Browns duelleerden met de Baltimore Ravens. In het derde kwart leken de Ravens met 20-34 een beslissend gat te slaan, maar de Browns kwamen helemaal terug in het vierde kwart dankzij touchdowns van Rashard Higgins, Kareem Hunt en quarterback Baker Mayfield, die de andere twee voorzag van de beslissende pass.

Ravens-quarterback Lamar Jackson had het veld inmiddels verlaten met kramp, maar keerde in het vierde kwart toch terug en bleek beslissend: hij stelde Marquise Brown vanaf 44 yards in staat te scoren en hij hielp zijn ploeg in de slotminuten naar een 42-47 zege.

Uitslagen NFL week 14
Los Angeles Rams - New England Patriots 24-3
Chicago Bears - Houston Texans 36-7
Cincinnati Bengals - Dallas Cowboys 7-30
Miami Dolphins - Kansas City Chiefs 27-33
New York Giants - Arizona Cardinals 7-26
Tampa Bay Buccaneers - Minnesota Vikings 26-14
Carolina Panthers - Denver Broncos 27-32
Jacksonville Jaguars - Tennessee Titans 10-31
Las Vegas Raiders - Indianapolis Colts 27-44
Seattle Seahawks - New York Jets 40-3
Detroit Lions - Green Bay Packers 24-31
Philadelphia Eagles - New Orleans Saints 24-21
Los Angeles Chargers - Atlanta Falcons 20-17
San Francisco 49ers - Washington Football Team 15-23
Buffalo Bills - Pittsburgh Steelers 26-15
Cleveland Browns - Baltimore Ravens 42-47