Ondanks winst op Duitsland is Oranje uitgeschakeld op EK handbal

Het Nederlandse handbalteam is uitgeschakeld op het EK handbal. De regerend wereldkampioen won weliswaar met 28-27 van Duitsland maar met één duel te gaan is op basis van het doelsaldo plaatsing voor de halve finales niet meer mogelijk.

Vooraf was duidelijk dat alleen winst telt in de twee resterende duels tegen Duitsland en Roemenië. Bovendien moest tegen de oosterburen met twee doelpunten verschil gewonnen worden.

Nederland begon matig tegen Duitsland en keek dan ook het grootste deel van de wedstrijd tegen een kleine achterstand aan. In de tweede helft kwamen de handbalsters langszij echter het verschil werd nooit meer dan een of twee punten. In de laatste minuut bij een stand 28-27 had Oranje de kans om op twee punten voorsprong te komen maar verspeelde slordig de bal.