Verenigde Staten vandaag gestart met COVID-19 vaccinaties

De grootste vaccinatiecampagne in de geschiedenis van de VS is vandaag gestart, een IC-verpleegkundige in New York kreeg vanmorgen als eerste in de Verenigde Staten een COVID-19-vaccinatie.

Sandra Lindsay ontving vanmorgen net voor 9.30 uur (lokale tijd) het Pfizer-vaccin in het Long Island Jewish Medical Center in Queens tijdens een livestream met de New Yorkse gouverneur Andrew Cuomo.

'Het voelde als elk ander vaccin,' zei Lindsay. 'Ik voel me hoopvol vandaag, opgelucht. Ik heb het gevoel dat genezing eraan komt. Ik hoop dat dit het begin is van het einde van een zeer pijnlijke tijd in onze geschiedenis. Ik wil het publiek vertrouwen wekken dat het vaccin veilig is.'

'Dit is het licht aan het einde van de tunnel. Maar het is een lange tunnel, 'zei Cuomo terwijl hij via video toekeek.

President Donald Trump twitterde net nadat de IC-verpleegkundige haar vaccin had gekregen:
'First Vaccine Administered. Congratulations USA! Congratulations WORLD! '

Zendingen met de diepgevroren vaccinflesjes kwamen vanmorgen aan bij ziekenhuizen door het hele land. Zowel zorgpersoneel als bewoners van verpleeghuizen zullen als eersten de vaccinaties ontvangen in een poging de COVID-19-pandemie te verslaan die in de Verenigde Staten inmiddels meer dan 16,25 miljoen mensen heeft geinfecteerd en aan 299.163 mensen het leven heeft gekost.