Eerste gameplay onthuld van Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Nu de release van Werewolf: The Apocalypse - Earthblood op 4 februari 2021 in zicht komt, presenteren Nacon en Cyanide een gameplay-video van zes minuten waarin verschillende elementen van de game samenkomen, zoals verkennen, sluipen en gevechten.

Bij de release van deze video vertelt Julien "Patch" Desourteaux, game director bij Cyanide, wat meer over de ontwikkeling van deze game, die diep geworteld is in de World of Darkness, een universum dat wordt gebruikt voor verschillende verhalen, waarin bovennatuurlijke wezens bestaan die buiten het zicht van mensen leven.

Je speelt Cahal die een essentiële rol speelt in de grote oorlog van de Garous tegen Endron, een wereldwijd concern dat met zijn activiteiten de natuurlijke wereld verwoest. In Werewolf: The Apocalypse strijden de Garou voor Gaia, oftewel Moeder Aarde, om de planeet te redden van de corruptie van de Wyrm. Dat de planeet stervende is wordt zichtbaar wanneer spelers bepaalde omgevingen verkennen, zoals een uitgeput woud, een dorre woestijn of een offshore booreiland.

Er zijn allerlei mechanics toegevoegd om het spel diepgang te geven. Zo is er een “stance”-systeem, zodat spelers, afhankelijk van de situatie, kunnen wisselen tussen een wendbare houding en vechthouding.

Werewolf: The Apocalypse – Earthblood verschijnt op 4 februari 2021 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc (Epic Game Store).