Agressieve hond doodgeschoten

Bij het onderzoek naar een eerder bijtincident was een agent op zondag 13 december in een woning aan de Velddreef in Zoetermeer genoodzaakt een agressieve hond dood te schieten. Uit onderzoek bleek dit de hond te zijn die bij een bijtincident op vrijdag 11 december betrokken was, hierbij raakte een 18-jarig slachtoffer zwaar gewond.

Agenten van politiebureau Zuiderpark  in Den Haag deden een uitgebreid onderzoek naar dit zeer ernstig bijtincident. Volgens het zwaargewonde slachtoffer probeerde zij op de Nunspeetlaan in Den Haag een kleine hond die door een agressieve hond werd belaagd te ontzetten. Plotseling viel de zeer agressieve hond de vrouw aan en beet haar vol in het gezicht. Het slachtoffer liep hierbij ernstige verwondingen op en ligt nu nog steeds in het ziekenhuis.

Na een uitgebreid onderzoek naar de verblijfplaats van de eigenaar en de agressieve hond, kwam de woning aan de Velddreef in Zoetermeer in beeld. Toen agenten de hond probeerden te benaderen reageerde deze direct zeer agressief. Agenten hebben nog geprobeerd de hond met een vangstok onder controle te krijgen. Toen dit niet mogelijk bleek en de hond de agenten aanviel was een van de agenten genoodzaakt zijn vuurwapen tegen de hond te gebruiken. De hond heeft dat niet overleefd. De 35- jarige eigenaresse van de hond meldde zich later aan een politiebureau en werd aangehouden. De politie onderzoekt de zaak.