Uitslag FC Twente - AZ

Na het ontslag van Arne Slot, de nederlaag tegen FC Groningen en de Europese uitschakeling heeft AZ de week toch een beetje positief afgesloten. Op bezoek bij FC Twente won AZ met 1-3.

FC Twente begon beter aan de wedstrijd dan AZ en Queensy Menig was twee keer dicht bij de 1-0 voor Twente. De aanvaller, die vorige week nog twee keer wist te scoren tegen Ajax, schoot ditmaal tegen de paal en de lat in de eerste helft.

Waar Twente de kansen miste kwam AZ op voorsprong. Teun Koopmeiners scoorde vanuit een penalty en vlak voor rust verdubbelde Yukinara Sugawara de score.

Ook in de tweede helft lag het initiatief bij Twente. Twente-topscorer Danilo was dicht bij de aansluitingstreffer toen hij de bal in het zijnet knalde, maar even later scoorde de spits alsnog, ditmaal met een penalty. Twente mocht even hopen op één puntje. Die hoop verging nadat Koopmeinders in de laatste minuut vanuit een vrije trap fraai raak schoot. Kort daarvoor kreeg Twente-speler Jayden Oosterwolde rood.