COVID-19: Kabinet overlegt in Catshuis over strengere lockdown

Sinds 10.00 uur is het kabinet bij elkaar in het Catshuis voor extra overleg over het stijgende aantal coronabesmettingen. Het staat vast dat premier Rutte de komende week strengere maatregelen voor Nederland aankondigt. De sluiting van niet-essentiële winkels, musea en bioscopen ligt op tafel. Zo meldt het AD.

Tot nu toe werden kledingwinkels, tuincentra en bouwmarkten en kledingwinkels ontzien bij de coronamaatregelen. In de eerste golf hielden veel van deze winkels op eigen iniatief de deuren gesloten. Het kabinet overweegt nu wel een verplichte sluiting van niet-essentiële winkels. Alleen winkels zoals supermarkten en apotheken zouden dan open mogen blijven.

Ook ligt sluiting van de zogenaamde doorstroomlocaties (pretparken, zwembaden, musea en dierentuinen) weer op tafel. De sluiting van scholen door middel van een verlengde kerstvakantie met afstandsonderwijs wordt vandaag opnieuw besproken.

De verwachting is dat het maximaal te ontvangen gasten per kerstdag maximaal 3 personen blijft.

Aankomende dinsdagavond wordt er weer een persconferentie verwacht waarbij de nieuwe maatregelen bekend zullen worden gemaakt, maar voor die tijd zal er al weer het nodige zijn "uitgelekt” naar de pers.