Marvel maakt nieuwe series voor Disney+ en breidt filmaanbod verder uit

Dankzij de pandemie is er van het in de zomer van 2019 aangekondigde Marvel-aanbod nog niets verschenen; Black Widow en Eternals komen pas volgend jaar in de bioscoop en de eerste tv-serie voor Disney+ (WandaVision) verschijnt pas over iets meer dan een maand op de streamingdienst. Maar Marvel zit niet stil: er zijn inmiddels alweer nieuwe titels aangekondigd voor zowel streaming als bioscoop.

De Ant-Man-serie krijgt nu officieel een derde film met de titel Ant-Man and the Wasp: Quantumania en de eerste FOX-aankoop zal zich bij de MCU voegen met de release van Fantastic Four. Geen schokkende aankondigingen (of originele titels voor re-reboots) dus, want van beide wisten we al een beetje dat het eraan zat te komen, net als vervolgfilms voor Black Panther en Captain Marvel en de nieuwe Blade.

De echte vernieuwingen komen op het kleine scherm; naast WandaVision, The Falcon and The Winter Soldier, Loki, What If…?, Ms. Marvel, Hawkeye, She-Hulk en Moon Knight gaat Samuel L. Jackson nog even door als Nick Fury in Secret Invasion (met Ben Mendelsohn, waarmee een link met de recentste Spider-Man wordt gesuggereerd), volgen we Dominique Thorne als de jonge uitvinder Riri Williams in Ironheart en zal Don Cheadle nogmaals James Rhodes, oftewel War Machine spelen in de serie Armor Wars. Fans van The Guardians of the Galaxy kunnen bovendien rekenen op een echte holiday special en een serie korte films getiteld I Am Groot, waarin Baby Groot centraal zal staan.

Leuke details over de series die we al kennen zijn dat Orphan Blacks Tatiana Maslany nu officieel is aangekondigd als Jennifer Walters in She-Hulk en dat naast Mark Ruffalo ook Tim Roth terugkeert, die het laatst te zien was als Emil Blonsky/The Abomination tegenover Edward Norton als Bruce Banner in The Incredible Hulk uit 2008. Bovendien is Hailee Steinfeld na veel geruchten nu ook officieel onderdeel van Hawkeye, in de rol van Kate Bishop, oftewel Clint Bartons opvolger in de titel van Hawkeye. Daarnaast zullen de Belgische regisseurs Adil en Bilal, bekend van Bad Boys For Life, aansluiten bij Ms. Marvel.

Een uitgebreide lijst met data is niet bekend gemaakt; met een pandemie die nog steeds veel onzekerheid biedt zal dat voorlopig ook wellicht nog niet gaan gebeuren. Er is nog niets gezegd over het verschuiven van bijvoorbeeld Black Widow naar Disney+ op eenzelfde manier als de studio met Mulan deed, maar aangezien een andere animatiefilm, Raya and the Last Dragon, dezelfde "kijken met bijbetalen"-behandeling zal krijgen is de Muis nog niet van dat idee afgestapt.

En zoals gezegd: het eerste dat er uit Marvel Studios komt verschijnt volgende maand, 15 januari, op Disney+ en dat is WandaVision, waarvoor een nieuwe trailer is vrijgegeven: