Disney kondigt nieuwe Star Wars-films en series aan

Disney heeft gisteren tijdens de Investor Day alles uit de kast getrokken om haar investeerders gerust te stellen. We zetten vandaag de aankondigingen op een rijtje.

Bob Chapek, de nieuwe CEO van The Walt Disney Company, begon de dag met een aantal aankondigingen rond de streamingservice Disney+. Zo komen er in de aankomende jaren in ieder geval 10 nieuwe Star Wars-shows aan, waarvan de eerste titels en verhaallijnen bekend zijn gemaakt.

Zo wordt er afgetrapt met The Rangers of the New Republic en Ahsoka, waarvan dat tweede personage momenteel een belangrijke rol speelt in The Mandalorian. Beide series zullen worden geproduceerd en geschreven door Dave Filoni en Jon Favreau, de twee meesterbreinen achter The Mandalorian. De twee heren worden geprezen over hoe ze de verschillende onderdelen uit het Star Wars-universum bij elkaar weten te brengen en Disney geeft ze hiermee meer kansen om dat kunstje uit te breiden.

Er wordt toch niet helemaal afscheid genomen van de Skywalker-verhaallijn. Zo werd ook Obi Wan Kenobi aangekondigd, waarbij direct bekend werd gemaakt dat Ewan McGregor en Hayden Christensen terug zullen keren in hun rollen uit de prequel-trilogie. De serie zal zich ongeveer tien jaar afspelen na Revenge of the Sith. Ook Andor, Star Wars: The Bad Batch, Star Wars: Visions, A Droid Story, The Acolyte en Lando staan als serie op de planning, waarover nog niet veel informatie los werd gelaten. 

Als laatste werd er ook nog gekeken naar nieuwe Star Wars-films. Regisseur Patty Jenkins (Wonder Woman) is gestrikt voor Rogue Squadron, de nieuwe bioscoopfilm in het Star Wars-universum. Ook Taiki Waititi, die al eerder voor Disney Thor: Ragnarok en een deel van The Mandalorian regisseerde, mag zich wagen aan een Star Wars-film.