Vrouwen Ajax thuis onderuit tegen Bayern München in Champions League

De voetbalsters van Ajax hebben in de Champions League hun meerdere moeten erkennen in Bayern München. Het thuisduel in de eerste ronde eindigde in 1-3. De return in München is volgende week.

Keepster Lize Kop hield Bayern in de eerste helft met een aantal goede reddingen van scoren af. Ook aanvalster Lineth Beerensteyn slaagde er niet in haar ploeggenoot bij het Nederlands elftal te passeren. In de 57ste minuut kwam Bayern alsnog op voorsprong. Lea Schüller had succes via verdedigster Kay-Lee de Sanders. De speelster van Ajax kreeg het (eigen) doelpunt op haar naam. Daarna verdubbelde Sydney Lohmann de voorsprongvoordat Jonna van de Velde namens de Ajacieden tot scoren kwam met een fraai schot. Simone Laudehr bepaalde de eindstand op 1-3.

De dames van Bayern München wonnen de Champions League nog nooit. Vorig jaar haalde de Duitse club de laatste vier. Voor Ajax is het de derde deelname aan de Champions League. In 2017 eindigde het debuut al in de eerste ronde. Een jaar later was veelvoudig kampioen Olympique Lyon in de achtste finales veel te sterk. De debutanten van PSV gingen woensdag in de Champions League thuis onderuit tegen FC Barcelona met 1-4. Ook deze return is volgende week.