'Bayern wil De Jong overnemen van Barcelona'

Volgens Mundo Deportivo staat Frenkie de Jong in de belangstelling van Bayern München. Door de financiële problemen bij FC Barcelona denkt de Duitse topclub zaken te kunnen doen in Catatonie. Naar verluidt is er inmiddels contact geweest tussen Bayern en De Jong’s zaakwaarnemer Ali Dursun.

Bayern had net als tal van andere clubs in 2018 al grote interesse in De Jong, echter Barcelona trok toen aan het langste eind. In oktober maakte de Catalaanse club bekend dat diverse contracten waaronder dat van de 23-jarige middenvelder verlengd te hebben. Het contract van de Nederlander loopt tot de zomer 2026 met een afkoopsom van 400 miljoen euro.

Als gevolg van de coronacrisis heeft de club grote financiële problemen. Vanwege die reden zijn de spelers akkoord gegaan met uitstel van de betaling van het salaris en bonussen. Hierdoor kan de club 172 miljoen euro bezuinigen. Toch zijn hiermee de problemen niet opgelost. Volgens Mundo Deportivo is het niet uitgesloten dat de club spelers moet verkopen.

De afkoopsom van 400 miljoen euro is te gortig voor Bayern maar de Zuid-Duitsers willen wel een marktconform bedrag betalen. In 2018 hadden ze 150 miljoen euro gereserveerd voor het overnemen van De Jong en Matthijs de Ligt van Ajax. Uiteindelijk ging De Jong voor 86 miljoen euro naar Barcelona.