Hond raakt tanden kwijt na ontploffing vuurwerk in Rijssen

Een hond is zaterdagavond gewond geraakt toen hij achter vuurwerk aanging in Rijssen. Een groep jongens gooide het vuurwerk weg, waarop de hond er achteraan ging. Toen de hond het vuurwerk in zijn bek had, ontplofte het projectiel. De hond raakte een paar tanden kwijt en er kwam bloed uit zijn neus. Zo meldt de Stentor.

De politie Rijssen-Holten plaatste op Facebook de volgende mededeling/oproep:

Op zaterdag 5 december, rond 20:08 uur, liet een buurtbewoner zijn hond uit in de buurt van een basisschool aan de Wilhelminastraat in Rijssen. Enkele jongens, gooiden met vermoedelijk illegaal vuurwerk, waar voornoemde hond op af rende en het vuurwerk vermoedelijk in zijn bek nam op het moment dat het ontplofte. Door de ontploffing van het vuurwerk, raakte de hond een paar tanden kwijt en kwam er bloed uit zijn neus. De 5 jongens, die hiervoor verantwoordelijk waren, gingen er vandoor.
Signalement van de 5 jongens:
- licht getint
- vermoedelijk Turkse achtergrond
- tussen de 17 en 19 jaar oud
- droegen capuchons, een petje en een donkerblauwe jas met bontkraag.

Wie slaat aan op dit signalement of herkent deze jongens? Dan horen wij dit graag! Ook als u iets gehoord of gezien heeft wat met dit incident te maken heeft, willen wij dit graag horen. Stuur ons een persoonlijk bericht of bel met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem, bereikbaar op 0800-7000.