"Vampire: the Masquerade - Bloodlines 2 komt pas in tweede helft 2021 uit"

De problemen met de ontwikkeling van Vampire: the Masquerade - Bloodlines 2 lijken zich op te stapelen. In een statement tegen de Zweede pers zegt Paradox Interactive-CEO Ebba Ljungerud dat de game pas in de tweede helft van 2021 verwacht wordt. Bloodlines 2 is al twee keer eerder vertraagd en had al in het voorjaar van 2020 moeten uitkomen.

Ljungerud zegt tegen zakentijdschrijft Placera dat de late releasedatum deels ligt aan het gebrek van development kits van de PlayStation 5 en de Xbox Series X. "Om voor de volgende generatie te kunnen ontwikkelen moeten we de development kids van de producenten hebben. En ik weet vrij zeker dat zowel Sony als Microsoft problemen met development kits hebben door de coronapandemie".

Naast de eerdere vertragingen kwam ook het onslag van hoofdschrijver Brian Mitsoda, Creative Director Ka'ai Cluney en Senior Narrative Designer Cara Ellison als een donderslag bij heldere hemel. Brian Mitsoda reageerde in een statement dat hij niet op de hoogte was van zijn ontslag, en voor de fans had de game krediet omdat Mitsoda, Cluney en Ellison het publieke gezicht van Bloodlines 2 waren. Vooral het vertrek van Mitsoda baart zorgen, omdat hij een van de belangrijkste ontwikkelaars was bij de eerste Bloodlines uit 2004.

Bloodlines2