Consumentenbond zamelt klachten in over Nintendo Switch

De consumentenbond gaat klachten verzamelen van mensen met een Nintendo Switch. De belangenorganisatie gaat onderzoek doen naar de beruchte "Joy-Con Drift", een fenomeen waarbij de Switch input registreert zonder dat de controller wordt aangeraakt.

De consumentenbond voert de actie samen uit met soortgelijke organisaties in België, Frankrijk, Italië, Griekenland, Noorwegen, Slovenië, Slowakije en Portugal. "We doen de oproep omdat we signalen krijgen dat de Switch niet zo lang meegaat als consumenten zouden mogen verwachten", aldus directeur Sandra Molenaar. "Bovendien zijn de opties om de console te repareren beperkt, waardoor consumenten gedwongen zijn tot dure vervangingen". Een nieuw setje Joy-Cons kost rond de 70 euro.

Joy-Con Drift is een probleem dat ook door Nintendo zelf is erkend: eerder kwam Nintendo consumenten al tegemoet door 24 maanden fabrieksgarantie te geven op de Joy-Con. Dat is een stapje verder dan de wettelijke garantie, omdat de bewijslast niet grotendeels meer bij de consument ligt.

De consumentenbond heeft een website geopend waar bezitters van de Switch hun klachten kunnen achterlaten.

Nintendoswitch