Golfers Luiten en Besseling alsnog naar seizoensfinale European Tour in Dubai

Goed nieuws voor de golfers Joost Luiten en Wil Besseling. Het dui is toegelaten tot het Tour Championship, de seizoensfinale van de Europese Tour in Dubai. Beide spelers staan niet in de top zestig van de Order of Merit, maar door vele afzeggingen kregen ze alsnog een ticket voor het lucratieve toernooi. In Dubai wordt een slordige zeven miljoen euro aan prijzengeld verdeeld.

Luiten mag voor het elfde jaar op rij aantreden in Dubai. Het was dit jaar wel heel close voor de geboren Bleiswijker. Met de elfde plaats in het Zuid-Afrikaans Open klom hij op de ranking van de Europese Tour naar de 72e plaats. "Ik speel zeker niet slecht, bij vlagen zelfs heel goed, maar ik verpest het steeds op een of twee holes. Niet alleen deze week, maar eigenlijk het hele jaar al. Hopelijk lukt het me volgende week in Dubai die stomme fouten een keer niet te maken”, reageerde hij op golf.nl.

Voor Besseling wordt het zijn debuut in Dubai. De Noord-Hollander eindigde zaterdag als 56e in het Golf in Dubai Championship en dat bracht hem op de 65e plaats in de ‘Race to Dubai’. Besseling is eigenlijk speler van de Challenge Tour, maar kon door de coronapandemie dit jaar vaak op het hoogste niveau uitkomen. Dat deed hij zo goed, dat deelname aan het Tour Championship nu een feit is.