Bosz en Sinkgraven klimmen met Leverkusen naar tweede plek in Bundesliga

Bayer Leverkusen is zondagavond naar de tweede plek in de Bundesliga geklommen. De ploeg van trainer Peter Bosz won op bezoek bij Schalke 04 met 0-3.

Leverkusen is na tien duels nog altijd ongeslagen in de Bundesliga. Ook tegen Schalke controleerde Leverkusen na een vroege voorsprong de wedstrijd. In de tiende minuut kopte Schalke 04-verdediger Malick Thiaw een bal in eigen goal, na een corner van Leon Bailey. Halverwege de eerste helft dacht Schalke de 1-1 te maken, maar een treffer van Nassim Boujellab werd op advies van de VAR afgekeurd vanwege buitenspel. Uiteindelijk verdubbelde  Julian Baumgartlinge in de tweede helft de voorsprong , wederom uit een corner van Bailey.

Schalke kreeg nog wel een enorme kans om de aansluitingstreffer te maken, maar Steven Skrzybski faalde van elf meter. Daarna tekende Patrik Schick voor het slotakkoord: 0-3. Sinkgraven speelde de gehele wedstrijd mee bij Leverkusen.

Leverkusen klimt door de ruime zege naar de tweede plaats in de Bundesliga met 22 punten, slechts één punt achter koploper Bayern München. Bayern speelde gisteren gelijk tegen RB Leipzig (3-3), terwijl Borussia Dortmund niet wist te winnen van Eintracht Frankfurt (1-1).

Schalke 04 heeft nu 26 wedstrijden op rij niet gewonnen in de Bundesliga. De laatste zege in competitieverband dateert van januari van dit jaar. De ploeg van trainer Manuel Baum heeft dit seizoen pas zes keer gescoord in tien duels.