Verstappen over Leclerc: "Het was een onnodig risico"

De race duurde nogal kort voor Max Verstappen vanavond. Na een goede start kwam de Nederlander in het gedrang doordat hij meerdere keren achter Valtteri Bottas vast kwam te zitten. Even later werd hij het slachtoffer van een (te) laat remmende Charles Leclerc. "Ik kon niets doen", zo concludeert Verstappen.

"De start was wel oké, maar daarna waren de coureurs om me heen erg agressief. Valtteri had in bocht twee een momentje waardoor we met zijn drieën naast elkaar kwamen. Ik zag dat het gat kleiner werd en remde vroeger om uit de problemen te blijven, maar opeens dook Charles aan de binnenkant de vierde bocht in. Ik probeerde buitenom te gaan om mijn auto niet te beschadigen, maar ik kon niets doen", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

"Het was een onnodig risico en je kan niet ineens twee plekken winnen. Dat Charles bij mij een plek zou kunnen winnen, prima, dat kan gebeuren. Maar om dan ook nog proberen om Checo (Pérez, red) uit te remmen, die niet kan zien wat er aan de binnenkant gebeurt, vind ik wel erg optimistisch. Uiteindelijk rijdt één auto achteraan en hangen de andere twee in de muur. Dat had gewoon niet gehoeven", zo analyseert Verstappen.