Rallyrijder Ogier pakt 7e wereldtitel na crash Evans

Sebastien Ogier mag zich voor de zevende keer in zijn loopbaan wereldkampioen rallyrijden noemen. De Fransman was samen met navigator Julien Ingrassia de beste in de afsluitende Rally van Monza op en rond het Italiaanse Grand Prix-circuit.

Na zeges in Zweden en Turkije ging Welshman Elfyn Evans samen met navigator Scott Martin ruimschoots als leider naar Monza. Daar ging het in de eerste helft van de rally allemaal prima, hij reed rond op de vierde plek en lag prima op koers om de wereldtitel voor het eerst in zijn carrière te veroveren.

Halverwege de zaterdag ging het echter mis: op een van de half besneeuwde bergwegen raakte Evans de controle kwijt over zijn Toyota Yaris, die in een greppel belandde. Hij finishte de rally wel, maar op een 26e plek zaten punten er geen moment meer in en dus lag het volledig in de handen van teamgenoot Ogier.

Evans crasht en ineens is de wereldtitel weg

De Franse veteraan maakte geen fout en nam zelfs de leiding in handen, die hij niet meer af zou staan. Ogier pakte de eindwinst en daarmee de wereldtitel, veertien seconden voor uittredend wereldkampioen Ott Tänak, die samen met teamgenoot Dani Sordo - hij werd derde - Hyundai wel de tweede constructeurstitel op rij bezorgde.

De samenvatting van de laatste proef van het jaar