Handbalsters verliezen ook tweede wedstrijd op EK, uitschakeling dreigt

Het Nederlandse handbalteam heeft ook de tweede wedstrijd op het EK verloren. Na het verlies tegen Servië verloren de handbalsters zondag met 27-25 van Kroatië. Door het verlies dreigt Oranje als regerend wereldkampioen uitgeschakeld te worden.

Nederland begon matig aan de wedstrijd en keek al snel tegen een 4-1 achterstand aan. Daarna kwam de ploeg van bondscoach Emmanuel Mayonnade terug op gelijke hoogte, al bleven de Kroatische vrouwen de bovenliggende ploeg. Pas in de slotfase werd het spel van Oranje beter en was er voor het eerst in de wedstrijd een voorsprong. Bij rust was het 13-14.

In de tweede helft gaven beide ploegen niks op elkaar toe en het bleef het verschil klein. Vlak voor tijd kwam Kroatië op twee punten voorsprong. Dat verschil wisten de Nederlandse vrouwen niet meer goed te maken waardoor ze met 27-25 ten onder gingen.

Door het verlies staat Nederland op de vierde en laatste plaats in groep C. Hongarije is komende dinsdag de tegenstander, die wedstrijd moet gewonnen worden om als derde in de groep door te gaan naar de volgende ronde.