Veldrijdster Brand boekt vierde zege op een rij

Lucinda Brand heeft de Superprestige-wedstrijd in het Belgische Boom gewonnen. De 31-jarige veldrijdster was opnieuw een maatje te groot voor haar concurrenten. Bij de mannen was het opnieuw Eli Iserbyt die als winnaar over de finish kwam.

Op het heuvelachtige parcours namen Brand, Denise Betsema en Ceylin del Carmen Alvarado direct een kleine voorsprong. Op het einde van de tweede ronde maakte Brand een klein foutje waardoor Alvarado alleen aan de leiding kwam. Betsema had toen al moeten lossen.

In de derde ronde maakte Brand de aansluiting met Alvarado en niet veel later reed ze weg bij de wereldkampioene. Bij het ingaan van de laatste ronde had ze zes seconden voorsprong en dat bleek voldoende voor de overwinning. Achter Alvarado finishte Betsema als derde.

Later op de middag won Iserbyt bij de mannen. De Europees kampioen had lange tijd gezelschap van Wout van Aert, Toon Aerts en zijn ploeggenoot Michael Vanthourenhout. Twee ronden voor het einde reed hij weg bij het drietal. Ploeggenoot Vanthourenhout werd tweede. Op de derde plaats eindigde Aerts.

Uitslag vrouwen
1. Lucinda Brand (NED)
2. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
3. Denise Betsema (NED)
4. Annemarie Worst (NED)
5. Yara Kastelijn (NED)
6. Clara Honsinger (USA)
7. Maghalie Rochette (CAN)
8. Puck Pieterse (NED)
9. Manon Bakker (NED)
10. Anna Kay (GBR)

Uitslag mannen
1. Eli Iserbyt (BEL)
2. Michaël Vanthourenhout (BEL)
3. Toon Aerts (BEL)
4. Wout Van Aert (BEL)
5. Corné Van Kessel (NED)
6. Ryan Kamp (NED)
7. Laurens Sweeck (BEL)
8. Lars van der Haar (NED)
9. Thomas Pidcock (GBR)
10. Quinten Hermans (BEL)