Bokser Saunders overtuigt en blijft hopen op gevecht tegen Canelo

Het boksweekeinde is vrijdagavond al vroeg begonnen en het eerste wereldtitelgevecht stond er gelijk al op het spel. Zaterdagavond volgt in de VS nog een mooie clash, verder is het een vrij rustig weekeinde in de boksring.

In Londen nam WBO-wereldkampioen Billy Joe Saunders (29-0) het op tegen zijn Britse landgenoot Martin Murray (39-5), een veteraan die voor de vijfde keer om een wereldtitel ging vechten - de vorige vier keer kwam hij tot een gelijkspel tegen Felix Sturm (2011) en verloor hij van Sergio Martinez (2013), Gennadiy Golovkin (2015) en Arthur Abraham (2015).

Tegen Saunders zat een stunt er voor de 38-jarige Brit nooit echt in en de juryleden kozen overtuigend voor de weinig sympathieke Saunders - hij gaf dit jaar nog advies over hoe je het beste je vrouw kunt slaan en kwam onder meer in opspraak wegens een vrij agressieve ontmoeting met een prostituee. Saunders behoudt zo zijn wereldtitel in het supermiddengewicht (-76,2kg) en hoopt het op te mogen nemen tegen grootheid Canelo Álvarez.

De Mexicaan komt op 19 december eerst zelf in actie tegen de Brit Callum Smith, van wie hij de WBA Super en The Ring-wereldtitels in het supermiddengewicht hoopt over te nemen - Canelo is zelf de reguliere WBA-kampioen én de WBA Super-kampioen in het middengewicht. Vorig jaar klopte hij Sergey Kovalev en veroverde hij de WBO-wereldtitel in het lichtzwaargewicht, maar die stond hij snel weer af om terug te kunnen gaan naar de lichtere klasse.