Cavendish keert terug bij Deceuninck-Quick-Step

Mark Cavendish fietst in 2021 voor Deceuninck-Quick-Step, de Belgische ploeg waarvoor hij tussen 2013 en 2015 ook al reed. De 35-jarige Brit boekte in die periode 44 overwinningen.

De wereldkampioen op de weg van 2011 zinspeelde in oktober over het einde van zijn carrière. Hij stond na na Gent-Wevelgem met tranen in zijn ogen en vertelde in intervieuws dat hij misschien wel zijn laatste wedstrijd had gereden. Dit blijkt dus niet het geval. Cavendish behaalde de laatste jaren mede door blessures weinig aansprekende resultaten meer. Zijn laatste overwinning dateert van begin 2018. De sprinter reed dit jaar voor Bahrain-McLaren.

"Ik kan niet uitleggen hoe blij ik ben dat ik terugkeer bij Deceuninck - Quick-Step”, zei Cavendish.  "Dit voelt voor mij als thuiskomen.” De Brit heeft 48 overwinningen in de drie grote rondes op zijn naam staan. Hij boekte dertig ritzeges in de Tour de France. Alleen de Belg Eddy Merckx won meer etappes (34).

"We delen prachtige herinneringen met Mark" zegt teambaas Patrick Lefevere. "In zijn drie jaar bij ons heeft hij niet alleen vele overwinningen geboekt, maar hij liet ook zien wat voor betrokken teamspeler hij is. We zijn heel blij dat Mark terugkeert in onze familie. Hij is een leider en brengt enorm veel ervaring met zich mee die hij kan delen met onze jonge renners. Maar we hebben er ook vertrouwen in dat hij zelf nog iets kan geven aan het team.”