AZ stuurt trainer Slot per direct weg

AZ heeft trainer Arne Slot ontslagen. De Alkmaarse voetbalclub zet de coach op straat, omdat hij in gesprek zou zijn met Feyenoord als mogelijke opvolger van Dick Advocaat, die na dit seizoen afscheid neemt als coach van de Rotterdamse club. Dat melden Voetbal International en het AD.

Slot zou zonder medeweten van de clubleiding gesprekken hebben gevoerd met Feyenoord. De trainer zou de AZ-top niet op de hoogte hebben gebracht van zijn gesprekken met de Rotterdammers. Voor de AZ-directie genoeg redenen om de trainer per direct te ontslaan bij zijn ploeg.

Slot kwam in de zomer van 2017 naar Alkmaar, eerst als assistent van John van den Brom. Het afgelopen seizoen stond AZ tweede op de plaats in de Eredivisie, met een gelijk aantal punten als koploper Ajax toen de competitie in maart werd stilgelegd vanwege corona. Dit jaar begon Slot met vijf keer op rij gelijk te spelen, maar de laatste vier eredivisie duels werden gewonnen. In de Europa League staat AZ er ook goed voor om zich te plaatsten voor de volgende ronde.