FOK! Wat een weer: droog met zo nu en dan de zon

In het noordoosten en oosten is het zwaar bewolkt en later vanochtend valt er in het noordoosten regen. Ook in het zuidwesten trekken er enkele wolkenvelden over. Elders zijn er brede opklaringen met sluierwolken. Zeer lokaal komt er in de eerste helft van de ochtend een mistbank voor. Vanmiddag zijn er zonnige perioden, maar in het westen blijven er enkele wolkenvelden aanwezig. Het wordt ongeveer 6°C. De wind draait gedurende de dag van zuidoost naar zuid en is matig. In de middag en avond neemt de wind landinwaarts af naar zwak en draait overal naar zuidoost.

In de nacht naar zondag zijn er opnieuw brede opklaringen en is het droog. In het noorden ontstaat er (aanvriezende) mist, elders is er kans op een mistbank. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C in opklaringen tot +4°C aan de Zeeuwse Kust. De wind komt uit oostelijke richtingen en is zwak, langs de kust en op het IJsselmeer mogelijk matig.

Zondag overdag lost de mist in het noorden maar moeizaam op. Elders zijn er zonnige perioden. In de loop van de middag neemt de bewolking in het oosten geleidelijk toe en in de avond kan daar regen vallen, die in Zuid-Limburg kan overgaan in natte sneeuw. Aan het einde van de middag ontstaat er in het noorden opnieuw mist en in de avond begint deze zich zuidwaarts uit te breiden. De maximumtemperatuur wordt ongeveer 4°C daar waar de zon doorbreekt, tot +1°C in gebieden waar de mist aanwezig blijft. De wind is zwak en variabel. (Bron: KNMI)

 

 

Meer weer op FOK!

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Zelf iets te melden? Tip de crew!

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!