Tagliafico verlengt contract Ajax met één jaar

Nicolás Tagliafico blijft trouw aan Ajax. Beide partijen hebben vandaag hun handtekening gezet onder een contract voor een langer verblijf. Het in de zomer van 2022 aflopende contract van de 28-jarige Argentijnse vleugelverdediger is met een jaar verlengd. Het bericht kan ook worden gelezen dat Ajax kan komende zomer een hogere transfersom kan vragen voor Tagliafico. 

Tagliafico kwam in januari 2018 over van het Argentijnse Independiente. De Zuid-Amerikaan speelde tot nu toe 111 officiële wedstrijden, waarin hij twaalf doelpunten maakte. In zijn eerste volledige seizoen bij Ajax won Tagliafico de landstitel en de beker. Dat seizoen bereikte Ajax ook bijna de finale van de Champions League. Veel van de basisspelers van dat elftal zijn inmiddels vertrokken.

Ajax had nog meer spelersnieuws te melden. De Amsterdammers hebben Max de Waal gecontracteerd. De Waal tekende een contract dat loopt tot en met 30 juni 2023. Het betreft het eerste contract voor de achttienjarige middenvelder.  De Waal speelt sinds 2013 in de jeugdopleiding van Ajax. Hij maakte op 16 september 2019 zijn debuut in het betaald voetbal tijdens de wedstrijd Jong Ajax – Jong PSV (2-0). Tot nu toe kwam De Waal dertien keer in actie voor de beloften en scoorde twee keer.