Drie aanhoudingen na ongeregeldheden met ‘supporters’ van Feyenoord

Een sportieve steunbetuiging ziet er normaal anders uit. Enkele honderden "supporters" van Feyenoord verzamelden zich vanmiddag rond 17:00 uur bij het stadion. Zij staken vuurwerk af en gooiden dit, net als vorige keer bij de wedstrijd Feyenoord tegen CSKA Moskou van 5 november, geregeld richting de politie en hielden zich niet aan de Coronamaatregelen. In totaal werden er drie aanhoudingen verricht, maar de politie sluit verdere aanhoudingen niet uit.

Voorafgaand aan het duel tussen Feyenoord en Dinamo Zagreb vonden "supporters" het nodig om gezamenlijk de spelersbus van Feyenoord te verwelkomen. Zij veroorzaakten hierdoor een onrustige situatie en vertoonden hierbij onacceptabel gedrag. Ze staken vuurwerk af en gooiden dit geregeld in de richting van de aanwezige politie. Gelukkig raakte hierbij geen agenten gewond. Dat was op 5 november anders, toen er vijf agenten gehoorschade overhielden aan het vuurwerk.

Auto’s op het parkeerterrein raakten wel beschadigd door het vuurwerk en het dansen van "supporters" op de auto’s. Ook werden de Coronamaatregelen niet nageleefd. De politie stelde grenzen en trad op waar nodig. Rond 18:00 uur was de situatie bij het stadion rustiger geworden.

Optreden op basis van beelden
Er werden drie aanhoudingen verricht, waarvan één aanhouding wegens belediging en discriminatie en twee aanhoudingen wegens het gooien met vuurwerk. De politie beschikt over beelden van de wanordelijkheden. Aan de hand van die camerabeelden en verklaringen van agenten wordt verder onderzoek verricht. Op die manier kunnen andere "supporters" worden geidentificeerd en op een later moment nog worden beboet of aangehouden voor het plegen van strafbare feiten.