Verstappen: "Vrije ronde rijden in kwalificatie zal moeilijk worden"

Komend weekend staat wederom een Grand Prix op circuit Bahrein op het programma, maar de baan zal er anders uitzien dan afgelopen weekend. Er zal over een andere, kortere lay-out van de baan gereden worden en het circuit zal vooral bestaan uit rechte stukken met enkele bochten. Dat kan volgens Max Verstappen nog wel tot problemen leiden in de kwalificatie.

Verstappen blikte nog even terug op het voor het team succesvol weekend. "Het is even geleden dat we een dubbel podium scoorden en het was geweldig voor iedereen binnen Red Bull. Ik was verbaasd hoe lang het geleden is en ook dat we in 2018 niet een dubbel podium hadden, omdat we toen een goed pakket hadden", aldus de Red Bull-coureur zo lezen we op Verstappen.nl.

"Dat is wat je als team wilt. Maar op dit moment zijn we natuurlijk iets langzamer dan Mercedes, dus als ze een fout maken, moeten we erbij zijn om toe te slaan en dat is wat we deden: we hebben allebei gemaximaliseerd. Ook voor mij was het fijn om weer op het podium te staan, nadat de laatste twee races niet gingen zoals gepland. Nu gaat het erom het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten", zo vult hij aan.

Verstappen voorziet wel dat de andere opzet van het circuit zal leiden tot problemen. "Op zo'n korte baan zal het moeilijk worden om in de kwalificatie een vrije ronde te kunnen rijden, zeker omdat een rondje maar ongeveer 54 seconden duurt. Ik denk dat iedereen op de baan dan op 150 meter van elkaar rijdt! Ik denk dat blauwe vlaggen en achterblijvers een rol zullen spelen, maar de rondetijden zullen dicht bij elkaar liggen, dus ik verwacht niet dat de gaten groot zullen zijn."

De lay-out die gebruikt zal worden komend weekend (WikiCommons/Will Pittenger)
De lay-out die gebruikt zal worden komend weekend (WikiCommons/Will Pittenger)