NFL: Saints verpletteren QB-loze Broncos, Steelers langs COVID-19-Ravens

Het was een lange twaalfde week in de NFL en dat is vooral te danken aan het duel tussen de Pittsburgh Steelers en de Baltimore Ravens. Die wedstrijd zou donderdag plaatsvinden, maar werd uitgesteld naar zondag, naar maandag en vervolgens naar woensdag, uiteraard in verband met COVID-19.

De meest bijzondere situatie was er zonder twijfel in Denver, waar de Broncos het opnamen tegen de New Orleans Saints. Superster Drew Brees was nog altijd geblesseerd en dus nam Taysom Hill als quarterback de honneurs waar voor de Saints, maar dat was niks vergeleken mt de problemen bij de thuisploeg.

Startende quarterback Drew Lock, backup Brett Rypien en de quarterback van het trainingsteam, de ervaren Blake Bortles, werden allen geschorst voor de wedstrijd omdat ze geen mondkapjes gebruikten in de buurt van de enige andere quarterback van het team, Jeff Driskel. Die testte positief op COVID-19 en daarmee was het blik met quarterbacks leeg.

Wide receiver Kendall Hinton kreeg kort voor de wedstrijd de zware taak om als vervangende quarterback te fungeren, een positie waarin hij in college nog wel gespeeld had alvorens hij wide receiver werd. Echt geweldig ging het helaas niet: één van zijn negen passes kwam aan, hij bleef steken op dertien yards en kreeg een sack en twee interceptions aan de broek.

Hill zag er bij de Saints ook bepaald niet best uit, maar met twee rushing touchdowns en nog twee rushing touchdowns van Latavius Murray wonnen de Saints wel bijzonder eenvoudig met 3-31. Hinton was overigens de eerste positiespeler die serieus als quarterback speelde sinds Tom Matte dat in 1965 deed voor de Indianapolis Colts.

In Tampa Bay duelleerden Tom Brady en de Buccaneers met de regerend Super Bowl-kampioenen, de Kansas City Chiefs van Patrick Mahomes. Dat werd een wedstrijd waarin Mahomes met vier touchdown passes, waaronder drie op Tyreek Hill, de Chiefs naar een 10-27 voorsprong leidde. De thuisploeg kwam wel terug in het vierde kwart, maar de twee passes van Brady op Mike Evans waren niet genoeg: 24-27.

Woensdagavond was het dan eindelijk zover: de Steelers en Ravens kwamen in actie, nadat al tien dagen op rij elke dag minstens één speler van de Ravens positief werd getest. Een touchdown return van Joe Haden bracht de Steelers op voorsprong, maar Gus Edwards trok de stand gelijk. Via twee field goals van Chris Boswell liepen de Steelers dan weer uit naar 12-7.

In het vierde kwart gaf quarterback Ben Roethlisberger af aan JuJu Smith-Schuster voor 19-7, waarna de Ravens wat terug konden doen met een 70-yard touchdown van Trace McSorley op Marquise Brown. Het bleef bij 19-14 en een elfde zege uit elf wedstrijden voor de Steelers, terwijl overal vooral werd geklaagd: de Steelers-coach was niet blij met het spel van zijn team, de Ravens waren niet blij dat ze überhaupt moesten spelen van de NFL, gezien de bijna onmogelijke voorbereiding.

Uitslagen NFL week 12
Detroit Lions - Houston Texans 25-41
Dallas Cowboys - Washington Football Team 16-41
Atlanta Falcons - Las Vegas Raiders 43-6
Buffalo Bills - Los Angeles Chargers 27-17
Cincinnati Bengals - New York Giants 17-19
Indianapolis Colts - Tennessee Titans 26-45
Minnesota Vikings - Carolina Panthers 28-27
New England Patriots - Arizona Cardinals 20-17
New York Jets - Miami Dolphins 3-20
Jacksonville Jaguars - Cleveland Browns 25-27
Denver Broncos - New Orleans Saints 3-31
Los Angeles Rams - San Francisco 49ers 20-23
Tampa Bay Buccaneers - Kansas City Chiefs 24-27
Green Bay Packers - Chicago Bears 41-25
Philadelphia Eagles - Seattle Seahawks 17-23
Pittsburgh Steelers - Baltimore Ravens 19-14