Ronde van Vlaanderen en andere Vlaamse voorjaarswedstrijden ook in 2021 zonder publiek

Organisator Flanders Classics verwacht dat de Ronde van Vlaanderen en andere Vlaamse voorjaarswedstrijden ook in 2021 zonder publiek verreden zullen worden.

Bij de voorbereidingen voor de wedstrijden gaat Flanders Classics ervan uit dat er nog geen publiek toegestaan is.

“Wij zijn al bezig met de voorbereiding van de Omloop Het Nieuwsblad van zaterdag 27 februari 2021. Er is hiervoor maar één werkbaar scenario en dat is de openingsklassieker organiseren zonder publiek. Zeker gezien de huidige situatie waarin we ons bevinden met het coronavirus”, aldus Tomas van den Spiegel, CEO van Flanders Classics, op de website van Sporza. “Die lijn trekken we verder door naar wat volgt met onze andere koersen: Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen en de Brabantse Pijl.”

Op de vraag of het verschil maakt als er op grote schaal gevaccineerd is antwoordt Van der Spiegel: “Vandaag is dat niet aan de orde. Is dat wel het geval, dan kunnen wij de protocollen aanpassen. Wij gaan rekening houden met alle mogelijke scenario's. Tot op heden is dat er één zoals we dat kennen van dit jaar na maart. Koersen zonder toeschouwers. Laat ons wel hopen dat dit het allerlaatste jaar is dat we zonder toeschouwers organiseren. Natuurlijk willen wij koersen zien met een massa publiek, maar als het niet anders kan dan moet het maar zonder.”