Weer Schumacher in F1: Mick tekent bij Haas

Het zat er al een tijd aan te komen en verrassend is het dan ook bepaald niet, maar de naam Schumacher keert terug in de Formule 1: Mick Schumacher, zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael, heeft getekend bij het team van Haas.

De 21-jarige Schumacher won in 2018 de Europese Formule 3-titel en stapte daarna met hulp van het juniorprogramma van Ferrari over naar de Formule 2. Daar maakte hij nogal een wisselvallig indruk in het jaar waarin Nyck de Vries de titel pakte: hij won één race, maar eindigde als twaalfde in de titelstrijd.

Ook dit jaar begon hij niet geweldig, maar met het team van Prema Racing kreeg hij de zaken in de tweede helft van het seizoen toch uitstekend op orde en liet hij ook steeds vaker zien wel degelijk serieus racebloed in de aderen te hebben. Inmiddels staat Schumacher met twee races te gaan op plek één en strijdt hij komend weekeinde met Callum Ilott om de titel.

Schumacher zal volgend jaar bij Haas naast de dinsdag al aangekondigde Rus Nikita Mazepin rijden, de huidige nummer drie in de Formule 2. Uiteraard reageerden zowel Haas als Schumacher beiden positief op het nieuws, beide reacties kwamen er op neer dat ze zin hebben in de samenwerking en elkaar bedanken voor de kansen.