Russell vervangt Hamilton bij Mercedes, Aitken vervangt Russell

Ontzettend verrassend is het niet, maar George Russell zal in elk geval komend weekeinde Lewis Hamilton vervangen bij Mercedes. De wereldkampioen in de Formule 1 testte positief op COVID-19 en zal in elk geval de Grand Prix van Sakhir in Bahrein, de voorlaatste race van het jaar, aan zich voorbij moeten laten gaan.

Russell komt over van Williams, waar hij het hele jaar in een behoorlijk matige auto al een uitstekende indruk maakt, net als vorig jaar. De coureur uit het opleidingsprogramma van Mercedes rijdt in principe ook volgend jaar nog weer bij Williams, maar het is wel een prima kans voor de jonge Brit om zich eens te laten zien in een daadwerkelijk competitieve auto.

Bij Williams moet Russell uiteraard vervangen gaan worden en die taak komt op de schouders van reservecoureur en debutant Jack Aitken te liggen. De 25-jarige Brit werd in 2015 kampioen in de Formule Renault Eurocup, eindigde in 2017 als tweede in de GP3 en staat na een elfde en vijfde plek in het eindklassement nu twaalfde in de Formule 2, waar hij door het missen van het laatste raceweekeinde wel iets zal zakken.