Ajax verliest bij Liverpool na inschattingsfout Onana

Ajax is er opnieuw niet in geslaagd om Liverpool te verslaan in de groepsfase van de Champions League. Net zoals de vorige ontmoeting verloor Ajax met 1-0 van Liverpool, ditmaal door een inschattingsfout van Andre Onana.

Liverpool begon als beste aan de wedstrijd. De thuisploeg was al vrij dicht bij de openingstreffer via Curtis Jones. De middenvelder knalde vanaf rand strafschopgebied op de paal, ruim buiten bereik van Onana. Na de grote kans van Liverpool kwam Ajax beter in het spel in een open eerste helft. Noussair Mazraoui was met een goed afstandsschot het gevaarlijkst, maar de werd gekeerd door de Liverpool-doelman.

In de tweede helft begon Ajax uitstekend. Davy Klaassen was met een kopbal dicht bij een treffer en na een goede aanval was David Neres dicht bij de 0-1, nadat eerst Liverpool-doelman Caoimhín Kelleher een inzet van Mazraoui keerde. Waar Ajax de kansen onbenut liet, sloeg Liverpool na een klein uur wel toe. Onana schatte een voorzet vanaf de rechterkant totaal verkeerd in, waarna Jones de bal bij de tweede paal simpel kon binnentikken.

Ajax kreeg weinig kansen op de gelijkmaker, maar vlak voor tijd waren de Amsterdammers toch nog dicht bij een gelijkmaker. Uit een voorzet van Antony kreeg Klaas-Jan Huntelaar een vrije kopkans, maar die werd door een reflex van Liverpool-doelman Kelleher gekeerd.

Net als vorig jaar valt de beslissing voor Ajax in de laatste groepswedstrijd. De Amsterdammers moeten winnen van Atalanta om door te gaan naar de volgende ronde van de Champions League.