Haas F1 Team kondigt Mazepin aan als coureur voor volgend seizoen

Nikita Mazepin rijdt vanaf komend seizoen voor Haas. De 21-jarige Rus heeft een meerjarig contract gesloten met het Amerikaanse Formule 1-team.

In oktober maakte Haas bekend dat na dit seizoen afscheid wordt genomen van Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Beide coureurs reden respectievelijk sinds 2016 en 2017 voor het team.

Mazepin rijdt sinds 2019 in de Formule 2. In zijn eerste seizoen werd hij slechts achttiende. Met nog een evenement te gaan staan de Rus momenteel derde in het kampioenschap.

“Formule 1-coureur worden is een levenslange droom die uitkomt. Ik waardeer het vertrouwen dat het hele team in mij stelt”, aldus Mazepin. “Ze geven een jonge coureur een kans en daar bedank ik hen voor. Ik kijk er naar uit om onze samenwerking te beginnen, zowel op als naast de baan, en ik wil natuurlijk graag mijn capaciteiten blijven tonen na een sterk Formule 2-seizoen.”

Naar verluidt maakt Mick Schumacher grote kans op het andere stoeltje bij Haas. De zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher staat op de eerste plaats in het Formule 2-kampioenschap.