Van Gerwen grijpt eindelijk weer een titel met winst op PC Finals

Michael van Gerwen heeft zondag in Coventry zijn titel op de Players Championship Finals geprolongeerd. De nummer één van de wereld was in de finale met 11-10 te sterk voor Mervyn King. Bij de prijsuitreiking raakte hij zichtbaar geëmotioneerd. Het was zijn eerste TV-toernooizege sinds maart. Op  

Van Gerwen begon matig aan zijn partij tegen King, die dankzij finishes van 115 en 107 1-3 kwam. De Brabander herpakte zich vervolgens en maakte de break achterstand ongedaan door 146 uit te gooien. Van Gerwen kwam via een imponerende finish van 160 met 6-4 voor, maar King raakte niet van slag en bracht de stand in evenwicht. 

Op 8-7 leek Van Gerwen toe te slaan door 135 uit te gooien, maar King wilde niet van opgeven weten en trok de stand mede via een finish van 126 weer gelijk. Er moest uiteindelijk een beslissende leg aan te pas komen en daarin maakte de Brabander het karwei af via dubbel acht. De Players Championship Finals was het laatste grote toernooi in de aanloop naar het WK, dat op 15 december van start gaat in Londen.