Twee uit twee voor schansspringer Eisenbichler

Schansspringer Markus Eisenbichler heeft ook de tweede individuele World Cup-wedstrijd van de winter gewonnen. De Duitser was in het Finse Ruka de beste in de eerste van twee wedstrijden aldaar, waar zondagmiddag om 15.30 uur Nederlandse tijd weer gesprongen wordt.

In de eerste ronde wist vooral Markus Eisenbichler te overtuigen. De winnaar van de openingswedstrijd sprong een aanzienlijke voorsprong bij elkaar ten opzichte van de Pool Dawid Kubacki en de Japanner Yukiya Sato, terwijl met name de Pool Piotr Zyla, de verrassende Sloveen Bor Pavlovic, de Noor Halvor Egner Granerud en de Duitser Pius Paschke nog enigszins kans hadden om met een dijk van een tweede sprong nog voor het podium te gaan.

Paschke kwam na zijn tweede sprong achter de Noor Robert Johansson terecht, maar Granerud sprong vervolgens naar de leiding en Pavlovic vestigde zich achter beide Noren. Zyla bleef wel vóór Granerud, terwijl Sato met een matige sprong achter beide heren eindigde. Kubacki kwam net te kort en nam plek twee in, waarna Eisenbichler zijn zege kracht bij kon zetten met nog een heerlijke tweede sprong. Zyla werd zo tweede, voor Kubacki.