Biatlete Wierer wint thriller bij seizoensopening

Biatlete Dorothea Wierer heeft haar eerste overwinning van het seizoen binnen. In het Finse Kontiolahti werd de internationale biatlonwinter afgetrapt met de individuele wedstrijd over vijftien kilometer en met vier schietbeurten, met daarbij één strafminuut per misser.

Het werd een uiterst spannende strijd tussen tweevoudig regerend World Cup-kampioene Wierer en de Duitse Denise Herrmann. Laatstgenoemde begon met een misser, maar trof daarna ietwat verrassend vijftien keer doel. Wierer schoot alle twintig schijven omver, maar in de slotronde leek ze een grote voorsprong uit handen te geven. Van een dikke halve minuut bleef nauwelijks nog iets over, maar toch was het genoeg: aan de finish bleek ze 0,8 seconden sneller dan Herrmann, die wel plek twee op kon eisen.

Achter het strijdende duo werd het een Zweedse strijd om de derde plek, die verrassend werd gewonnen door Johanna Skottheim. Ze schoot foutloos en finishte op 24,1 seconden van Wierer, exact tien tellen voor Elvira Öberg (1+0+0+0), die de foutloze Linn Persson dan weer nipt voor wist te blijven. De Française Anaïs Bescond eindigde als zesde, voor Elvira's oudere zus en olympisch kampioene Hanna Öberg. Namens België eindigde de voormalige Noorse Lotte Lie (0+0+0+1) op een 45e plek.