NFL: Washington verslaat aartsrivalen Cowboys en blijft in leven

Het was Thanksgiving in de VS en dat betekent dat Thursday Night Football wat uitgebreider is: niet één, maar drie wedstrijden. Dat werden er dan toch weer twee, want de Pittsburgh Steelers en Baltimore Ravens zagen hun kraker verplaatst worden naar zondag in verband met COVID-19-besmettingen.

Voor de tiende keer kwam het Washington Football Team - de voormalige Redskins - op Thanksgiving naar Dallas voor een strijd tegen de rouwende Cowboys: krachtcoach Markus Paul werd twee dagen eerder met spoed naar het ziekenhuis gebracht en overleed woensdag plotseling op 54-jarige leeftijd, de reden daarvan is nog niet bekendgemaakt.

Na een field goal van Greg Zuerlein (Cowboys) noteerde Antonio Gibson namens Washington de eerste touchdown, hoewel een 54-yard pass van Andy Dalton op Amari Cooper de Cowyboys weer langszij bracht. Dat werd voor rust omgedraaid: een field goal van Dustin Hopkins en een 5-yard touchdown pass van Alex Smith op Logan Thomas draaiden het om, Zuerlein's field goal zorgde voor 13-17.

In het tweede kwart volgde van beide teams een field goal, in het vierde kwart sloeg Washington hard toe. Gibson rende vanaf 23 yards de endzone in en vervolgens was het ook vanaf 37 yards raak. De deur ging definitief op slot door een 15-yard interception return van Montez Sweat: 16-14. Washington zit nog lang niet in de play-offs, maar de winst op de Cowboys heeft de hoop in elk geval enigszins realistisch gehouden, terwijl het voor Dallas nu wel erg lastig gaat worden.

De andere wedstrijd ging tussen de Detroit Lions en Houston Texans, twee ploegen die de play-offs bijna zeker wel kunnen vergeten. De Texans hadden vrijwel de hele wedstrijd de overhand, onder meer geholpen door vier touchdown passes van quarterback Deshaun Watson, waardoor een 14-23 voorsprong bij rust uitgebreid werd naar een 25-41 overwinning en een 4-7 record voor beide ploegen dit jaar.