Sterk AZ pakt punt tegen Real Sociedad

AZ heeft zichzelf donderdag tekortgedaan met een gelijkspel tegen Real Sociedad in de groepsfase van de Europa League. De Alkmaarders waren dicht bij de openingstreffer, maar ze wisten niet tot scoren te komen, waardoor het 0-0 bleef in Alkmaar

Real Sociedad was in het vorige duel tegen AZ nog veel beter dan de Almaarders, maar deze keer waren de beide ploegen meer aan elkaar gewaagd. In de eerste helft was Calvin Stengs het dichtst bij de openingsgoal, maar de aanvaller krulde de bal rakelings naast. Voor Real Sociedad was Adnan Januzaj dicht bij de openingstreffer alleen schoot de Belg hoog over.

In het begin van de tweede helft ging AZ op zoek naar de overwinning. Dani de Wit en Teun Koopmeiners kregen goede kansen, maar wisten het net niet te vinden. In een boeiend gevecht, waar ook Real Sociedad nog een aantal goede mogelijkheden kreeg, wisten beide ploegen uiteindelijk niet meer te scoren.

In dezelfde groep eerde Napoli zijn overleden held Diego Armando Maradona met een 2-0 zege op Rijeka. Armando Anastasio (eigen goal) en Hirving Lozano scoorden, waardoor Napoli aan de leiding gaat met negen punten. AZ en Real Sociedad hebben na vier wedstrijden zeven punten.