FOK! Wat een weer: geleidelijk aan droger

Vanochtend valt er in een strook van zuidwest naar noordoost lokaal regen of motregen en is het nevelig. In het noordwesten en zuidoosten komen opklaringen voor. Met name in het noordwesten komen in deze opklaringen mistbanken voor, deze zullen in de loop van de ochtend oplossen. In de middag wordt het op de meeste plaatsen droog en is het overwegend bewolkt, hoewel het zuiden kans op enkele opklaringen maakt. De maxima liggen tussen 6°C in het noorden en 10°C in het zuidoosten. De zwakke wind komt aanvankelijk uit uiteenlopende richtingen en wordt in de loop van de dag oostelijk.

In de nacht naar zaterdag zijn er brede opklaringen, met in de zuidelijke helft ook enkele wolkenvelden. In de loop van de nacht ontstaat er in de noordelijke helft van het land op veel plaatsen mist. Het blijft droog. De minimumtemperaturen liggen tussen -1°C in het oosten en zuidoosten en 5°C aan zee. Er staat een zwakke, aan zee matige oostenwind.

Zaterdagochtend gaat de mist maar langzaam over in lage bewolking. In de middag lost deze lage bewolking vervolgens op, maar in het noorden en het midden gebeurt dit niet doordat er vanuit Duitsland lage bewolking wordt aangevoerd. De kans op zon is het grootst in de zuidelijke provincies. Het blijft overal droog. De middagtemperaturen variëren van 5°C in het noorden en 10°C in het zuidoosten. De oostenwind is matig. (Bron: KNMI)

 

Meer weer op FOK!

Charged was in Westzaan bij molen "de Schoolmeester"
Charged was in Westzaan bij molen "de Schoolmeester"

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.