Milestone kondigt Monster Energy Supercross 4 aan

Milestone kondigt Monster Energy Supercross - The Official Videogame 4 aan. De Supercross-videogame verschijnt wereldwijd op 11 maart 2021 voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One, pc via Steam en Google Stadia.

Monster Energy Supercross - The Official Videogame 4 gebruikt het 2020 Monster Energy Supercross-seizoen, met alle elf stadions en zeventien tracks, inclusief de zeven Salt Lake City-varianten. Voor het eerst in de franchise heeft de game een Career Mode-structuur. In deze spelvariant beginnen spelers met de Supercross Futures en kunnen ze vervolgens steeds hogerop klimmen om de 250SX- en 450SX-categorieën te bereiken, waarin ze het moeten opnemen tegen Pro-coureurs. In de nieuwe Career Mode worden de prestaties van elke coureur beïnvloed door zijn skills, die via een nieuw skill tree-systeem zijn te upgraden en beheren. Spelers verdienen skillpunten door te racen, deelname aan speciale evenementen, het voltooien van trainingen en voltooien van Journal-missies, een reeks speciale uitdagingen waarmee spelers zich kunnen bewijzen.

De Track Editor is terug met nieuwe aanpassingsmodules, direct gebaseerd op de officiële tracks van het 2020-seizoen. Nieuwe cosmetische aanpassingsopties, zoals startpoort-constructies, finish-constructies, tuff-blox en leader-pillars, verhogen het realisme en motiveren spelers creatief te worden. Spelers kunnen hun racers aanpassen, dankzij meer dan 110 officiële merken voor zowel cosmetische als prestatie-beïnvloedende aanpassingen, voor zowel coureurs als motoren