De Sousa en Wade staan in finale Grand Slam of Darts

James Wade en José de Sousa staan in de finale van de Grand Slam of Darts bereikt. De Engelsman won in een thriller met 16-15 van Dimitri Van den Bergh. De Portugese debutant was met 16-12 te sterk voor Simon Whitlock, die zondag Michael van Gerwen uitschakelde. De finale begint dinsdag om 19.00 uur in het Engelse Coventry gespeeld. 

Voor de 37-jarige Wade is het de derde keer dat hij in de finale staat van de Grand Slam of Darts, dat normaal gesproken in Wolverhampton wordt gespeeld, maar vanwege corona is verplaatst. In 2016 verloor hij van Van Gerwen en zes jaar eerder was Scott Waites te sterk. De Sousa debuteert in de finale van een televisietoernooi. Het bereiken van de derde ronde bij de UK Open was dit jaar zijn beste resultaat bij een major.

Wade stond tegen Van den Bergh de hele wedstrijd achter. The Machine kwam van 9-13 terug 14-14. Van den Bergh, eerder dit seizoen winnaar van de World Matchplay, gaf vervolgens ook een 15-14-voorsprong uit handen en miste een matchdart. Wade kreeg zijn kans en sloeg toe.

De Sousa bereikte eerder op de avond als eerste Portugese darter ooit de finale van een groot toernooi. De nummer 34 van de wereld begon stroef de halve finale, maar liep vanaf 8-8 gestaag weg bij Whitlock.

De darters zijn nog niet klaar. Dit weekeinde wordt de Players Championship Finals (27-29 november) gespeeld. Op 15 december gaat het WK van start.