Vijf dozen vuurwerk en auto in beslag genomen

Afgelopen nacht zagen politieagenten een personenauto rijden over de A16 met 168 km/u. Het was reden om de bestuurder een stopteken te geven. Hij werd omstreeks 04.00 uur stilgezet op de Lapdijk bij Zevenbergschen Hoek.

De papieren van de bestuurder werden gevraagd. Op het moment van aanspreken zagen de agenten in de auto een doos met vuurwerk liggen. De doos bleek verboden vuurwerk te bevatten. Uit onderzoek bleek dat er nog vier dozen zwaar, illegaal, vuurwerk in de auto lagen. De mannen, een van 20 en een van 22 uit Rotterdam, zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex.

Een gespecialiseerd bedrijf is ter plaatse gekomen om het vuurwerk te vervoeren en te vernietigen. In totaal werden 8950 stuks illegaal vuurwerk in beslag genomen. Het betroffen o.a. Romeinse kaarsen en nitraten.

De auto waarin de twee mannen reden is in beslag genomen en weggesleept door een takelbedrijf. De Officier van Justitie bepaalt wat er met de auto gaat gebeuren. Mogelijk wordt het voertuig verbeurd verklaard.

De bestuurder van de auto krijgt sowieso een proces-verbaal voor de snelheidsovertreding die hij maakte, over de andere strafbare feiten worden de twee nog gehoord.