Uitslag AZ - FC Emmen

AZ heeft de thuiswedstrijd tegen FC Emmen met 1-0 gewonnen. Bruno Martins Indi maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Na elf minuten kwam AZ dankzij Martins Indi op voorsprong. Het was voor de centrale verdediger zijn eerste Eredivisiegoal sinds 2013 toen hij nog voor Feyenoord speelde. In de tweede helft bleef de tweede goal voor AZ lang uit. Na een uur spelen kreeg Lucas Bernadou, die voor het eerst in de basis stond bij FC Emmen, een rode kaart. De Franse middenvelder ging op de enkels staan van Jonas Svensson.

Waar Emmen moeite had met elf man ging het met één man minder beter. Een inzet van Miguel Araujo werd van de lijn gehaald en Michael de Leeuw zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. Maar uiteindelijk bleven de drie punten in Alkmaar, waardoor AZ naar de zevende plaats stijgt in de eredivisie.