Voetbalsters FC Twente brengen Ajax eerste nederlaag toe

De voetbalsters van FC Twente zijn, na een moeizame start van het seizoen, weer helemaal terug in de race om het kampioenschap. Na de zege vorige week op PSV, stuntte de ploeg opnieuw. Dit keer werd het nog ongeslagen Ajax in Enschede geklopt: 2-1.

Net als bij de mannen staat ook op de vrouwen van Ajax dit seizoen geen maat. De Amsterdammers wonnen, tot aan de uitwedstrijd bij FC Twente, alle zeven duels, maar aan die ongenaakbare status kwam in Enschede een einde.

De ploeg van Tommy Stroot begon, net als vorige week tegen PSV, niet goed en kwam ook nu op achterstand. De ploeg wist zich opnieuw terug in de wedstrijd te vechten. Vlak voor rust kwam FC Twente op een curieuze wijze op 1-1 door een merkwaardige eigen goal van de ervaren international Stefanie van der Gragt, die de bal over haar eigen doelvrouwe kopte.

FC Twente mocht zich daarna nog beklagen dat een harde overtreding van Ajax-keeper Lize Kop op Bente Jansen niet werd bestraft met een rode kaart. Net als tegen PSV was ook nu Fenna Kalma verantwoordelijk voor de winnende treffer. Zij schoof een voorzet van Jansen binnen, waardoor FC Twente terug is in de titelrace.

Ajax blijft koploper. Ze hebben na acht duels 21 punten. PSV heeft er drie minder en Twente is derde met zestien punten. ADO volgt op op plek vier met dertien punten en Heerenveen heeft er tien. Op plek zes staat PEC met zes punten. Excelsior en VV Alkmaar voltooien de stand met respectievelijk vier en drie punten. Na een competitie volgt de strijd om de landstitel met de beste vier ploegen. De punten zullen dan bij aanvang worden gehalveerd.