De Sousa en Wade eerste darters bij laatste vier Grand Slam of Darts

Jose de Sousa en James Wade zijn de eerste halvefinalisten op de Grand Slam of Darts. De Sousa won met 16-14 van Michael Smith en James Wade wist met 16-13 te winnen dan Damon Heta. 

De Sousa nam tegen Smith een 8-2 voorsprong, maar zag in deel drie van de partij Smith terugkomen tot 8-7. Het werd gelijk en men ging gelijk op tot 13-13. Twee legs gingen met de darts mee, maar Smith kreeg een kans vanaf 102 om op één leg van een plek bij de laatste vier te komen. Een dart op tops werd gemist, waardoor De Sousa op 15-14 kwam. Een leg later kon Smith een beslissende leg afdwingen, maar hij miste drie darts vanaf 24. De Portugees faalde niet met twee matchdarts in de hand en boekte met een 16-14 overwinning een plek in de halve finale.

Wade opende in zijn partij tegen Heta sterk en kwam 4-1 voor. Na tien legs stond hij 6-4 voor. De break voorsprong werd tot 11-9 behouden. Heta wist Wade drie keer te breaken voordat de Engelsman de rebreak accepteerde. Dankzij een geweldige 101-finish, terwijl Wade op dubbel zestien stond te wachten, bracht Heta de wedstrijd weer volledig in evenwicht: 13-13.

Het intitiatief ging toch terug naar Wade, die na het winnen van zijn eigen leg, toch weer een break voorsprong wist te pakken. Ditmaal was een 96-finish het wapen van The Machine, die daardoor op één leg van de halve finale verwijderd was. Wade pakte weer het initiatief en wist de partij met 16-13 naar zich toe te trekken. 

Vanavond staan er nog twee kwartfinales op het programma. Nathan Aspinall speelt tegen Dimitri van den Bergh. Michael van Gerwen sluit de avond af tegen Simon Whitlock.