BobsleeŽr Friedrich zet de toon in openingsweekeinde

In het Letse Sigulda is het eerste World Cup-weekeinde voor de bobsleeërs alweer afgesloten. Na de wedstrijden van zaterdag kwamen de mannen zondag nog eens in actie in de tweemansbobs, volgende week volgt een herhaling op de baan die te klein is voor de grote viermansbobs.

Na de eerste run leek het om twee Duitse duo's te gaan: Francesco Friedrich was met remmer Alexander Schüller de snelste, maar Johannes Lochner en Eric Franke volgden op slechts 0,03 seconden. Ook de strijd om plek drie was erg spannend: de Zwitserse sleeën van Michael Vogt en Sandro Michel (+0,36) en van Simon Friedli en Dominik Schläpfer (+0,40) volgden op korte afstand, met de Duitsers Christoph Hafer/Issam Amour en de Letten Ralfs Berzins/Edgars Nemme (beiden +0,41) er vlak achter.

In run twee onderscheidde Hafer zich van Berzins: de Duitse slee was één honderdste sneller, Friedli kwam er daarna 0,06 seconden achter. Vogt was 0,08 sneller dan Hafer en verzekerde zich van een nieuwe medaille, hoewel Lochner wel 0,44 seconden rapper was. Friedrich liet zijn klasse tot slot weer zien en pakte met een voorsprong van 0,21 seconden ook in de tweede wedstrjid de winst. Voor remmer Schüller gaat het daarmee ook lekker: hij heeft zeven World Cup-starts met Friedrich achter de kiezen, ze wonnen er zes en werden één keer tweede.